De verborgen spelonken van mijn denkgeest

Reine van Dyck 

Illustration

Wat ligt er diep en onbewust verborgen in onze denkgeest? Dat is de vraag die de auteur van dit boek jarenlang bezighield. In 1994 kwam het boek Een cursus in wonderen op haar pad. Toen begon haar zoektocht naar de diep verborgen spelonken in haar denkgeest. Dat deze tocht zoveel jaren zou duren en zo verrassend, indrukwekkend, pijnlijk en emotioneel zou zijn, had zij nooit verwacht. Het boek heeft als doel zoveel mogelijk het gedachtegoed van Een cursus in wonderen te verduidelijken door haar ervaringen van het leerproces te delen. Er wordt meermaals verwezen naar citaten uit dit blauwe boek.

Het ego is een vals zelfbeeld dat bestaat uit angsten, schuldgevoelens, frustraties en het gevoel van afscheiding, met als gevolg daarvan emotioneel en fysiek lijden. Dit boek biedt een mogelijke handleiding om onszelf te ontdoen van alle maskers die wij dagelijks bewust en onbewust opzetten. Het ego-zelfbeeld wordt totaal ontrafeld en blootgelegd. Oplossingen worden aangereikt om alle innerlijke blokkades te verwijderen die de aanwezigheid en de ervaring van Liefde in ons dagelijks leven versluieren. Het ego wordt hier in al zijn facetten beschreven.

Voor iedereen, die net zoals de auteur nog steeds zoekt naar verlossing van pijn en lijden, is dit boek over haar eigen dagelijkse ervaringen geschreven. Vier jaar geleden veranderde haar leven drastisch en begreep ze dat dit de vruchten waren van jarenlang werken aan zichzelf. Het is misschien geen gemakkelijk boek, eerder een dat stemt tot nadenken en uitdaagt om in actie te treden.

Het boek is provocerend, absoluut eerlijk, verhelderend en bevrijdend met af en toe een vleugje humor. Mensen met een filosofische achtergrond of interesse zullen dit boek zeker appreciëren.

Prijs: € 19,-